Klauzula informacyjna dotycząca przetwarzania danych osobowych

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informujemy
o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych:

 

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Kryta Pływalnia w Chrzanowie,
    ul. Mydlana 20, 32-500 Chrzanów, tel. 32 623 04 40, e-mail” administracja@basen.chrzanow.pl
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest pod adresem email: nedzaodo@interia.pl.
  3. Dane osobowe przetwarzane będą w celu:
  • realizacji zadań wynikających ze statutu Krytej Pływalni w Chrzanowie, zgodnie art. 6 ust. 1 lit. a, b, c, d, e  ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
  • wypełniania obowiązków prawnych ciążących na Administratorze, na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa.
  1. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do wykonania umowy lub świadczenia usługi. Okres przetwarzania może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami przez Krytą Pływalnię w Chrzanowie. Po tym okresie Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane jedynie w zakresie i przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności przepisów o finansach publicznych. Dane przetwarzane
    w oparciu o wyrażoną zgodę będą przetwarzane do czasu jej wycofania, jednak nie dłużej niż przez czas niezbędny do wykonania umowy lub świadczenia usługi.
  2. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  3. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych osobowych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie na podstawie przepisów uprawniających Administratora do przetwarzania tych danych).
  4. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą:
  • dostawcy systemów informatycznych i usług IT na rzecz Administratora;
  • operatorzy pocztowi i kurierzy;
  • organy uprawnione na podstawie przepisów prawa do otrzymania Pani/Pana danych osobowych;
  • podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi niezbędne do wykonania zawieranej z Panią/Panem umowy;
  • banki w zakresie realizacji płatności.
  1. Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.
  1. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest obowiązkowe, w sytuacji gdy przesłankę przetwarzania danych osobowych stanowi przepis prawa lub zawarta między stronami umowa. W sytuacji gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie udzielonej zgody podanie danych jest dobrowolne. Konsekwencją nie podania danych jest brak możliwości korzystania z usług świadczonych przez Administratora.
Zmień kontrast Zmień wielkość czcionki

OTYLIADA’2020 PRZEŁOŻONA NA PAŹDZIERNIK

2020-03-11

"Zaplanowany na noc z 14 na 15 marca VII Ogólnopolski Nocny Maraton Pływacki OTYLIADA’2020 zostaje przesunięty na październik br. Zmiana terminu, największej masowej imprezy pływackiej w Polsce, podyktowana jest bezpieczeństwem uczestników, w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa. OTYLIADA od początku jest przedsięwzięciem promującym zdrowy, aktywny styl życia. Dlatego już z definicji tej imprezy, nie możemy narażać jej uczestników na zarażenie się wirusem COVID-19. Do zmiany terminu maratonu zostaliśmy też zobligowani decyzją Rządowego Zespołu Zarządzania Kryzysowego, a także zakazami administracyjnymi organizacji OTYLIADY’2020, którymi objęto już kilkanaście basenów.

W najbliższych dniach poinformujemy o nowej dacie maratonu. Oczywiście wszystkie zapisane już osoby, zostaną automatycznie przepisane na nowy termin."